AKTYWNY SKŁAD

ARONIA - Siła Antocyjanów

CZARNA PORZECZKA - Moc Polifenoli

MIÓD - Obfitość 78 Żywych Enzymów

KWAS BURSZTYNOWY - Najlepszy Adaptogen

WITAMINY I MINERAŁY - Niezbędne Substraty Procesów Biochemicznych

 


 

7% aktywnego koncentratu soku odpowiada 112% naturalnego, czystego soku.

Dzięki zastosowanej technologii ujemnej jonizacji koncentrat jest aktywnie czynny, dzięki czemu zachowuje właściwości świeżo wyciśniętego soku. Zapewnia to żywotność substancji czynnych oraz ich przyswajalność na poziomie powyżej 93%.

 

 

Jest ewenementem w świecie roślin ponieważ jako jedyna z nich nie wchłania żadnych toksyn i jest samoistnie odporna na szkodniki. Posiada zadziwiające właściwości prozdrowotne. Wynikają one z bogatego składu chemicznego, olbrzymiej zawartości polifenoli (zarówno flawonoidów, jak i kwasów fenolowych) oraz witamin (kwas foliowy, kwas akskrobiowy, witamina B2). Owoce aronii mają w swoim składzie wiele barwników antocyjanowych, a 93% z nich stanowią dwa związki: cyjanidyno-3-galaktozyd i cyjanidyno-3-arabinozyd. Całkowita zawartość polifenoli w owocach aronii to ok. 60% mg/g suchej masy. Jagoda aronii zawiera kwas kawowy o silnym działaniu przeciwutleniającym.

To eksplozja witamin i minerałów. Zawiera cenne kwasy organiczne (88% to kwas cytrynowy, 12% to kwas jabłkowy) , pektyny, olejki eteryczne, garbniki, przeciwnowotworowy karotenoid luteiny, witaminę C (100-300 mg/100g), rutynę, witamin: B1, B2, B6, PP, K, prowitaminy A, potas, sód, wapń, fosfor, siarkę, magnez, żelazo, cynk, miedź, bor, jod, kobalt, molibden i mangan. Czarna porzeczka to główne źródło polifenoli.

Zawiera 78 Żywych Enzymów!

Enzymy to biokatalizatory. Przyśpieszają reakcje biochemiczne w komórkach. W miodzie znajdują się kwasy organiczne i białka. Żeby miód mógł w pełni wykazać swoje działanie przeciwbakteryjne, nie może on zostać ogrzany powyżej 35 stopni Celsjusza. Dlatego też w procesie produkcji stosujemy innowacyjne rozwiązania, gwarantujące aktywizację wszystkich związków znajdujących się w miodzie.

Występuje w produkcie w sposób naturalny. Posiada SZCZEGÓLNĄ WŁAŚCIWOŚĆ - gromadzi się jedynie w tkankach obciążonych substancjami szkodliwymi, tak jak np. w przypadku drzew, które wytwarzają kwas bursztynowy (żywicę) w chorych i uszkodzonych miejscach. Doskonale neutralizuje toksyny, reguluje wydzielanie insuliny przez co może być stosowany jako środek profilaktyczny przy cukrzycy typu II.

Dzięki unikatowej technologii syntezowania naturalnego kwasu bursztynowego jego przyswajalność wzrosła z 15 % do 90%. W 20ml Alfa Aktiv znajduje się około 10mg tego kwasu.

 

 

Zawartość w 100 ml w 2 porcjach %GDA* dla os. dorosłej w 2 porcjach
Wartość energetyczna, kcal 106 42,4 2
Tłuszcz <0,1 <0,1 0
Kwasy tłuszczowe nasycone, g <0,1 <0,1 0
Cukry ogółem, w tym, g
Glukoza, g
Fruktoza, g
Sacharoza, g
21,4
10,67
8,03
0,37
8,56
4,27
3,21
0,14
9,5
-
-
-
Białko, g <0,6 <0,1 0
NaCI, g 0,19 <0,1 1,2
Błonnik, g 1,9 0,76 3
Witamina C, mg 2491 996 1246
Witamina B3, mg** 10,93 4,13 25,6
Selen, µg** 22,6 9,04 16,4
Jod, µg** 59,4 23,76 15,84
Polifenole, mg** 20,6 8,24 ***
kwas bursztynowy, mg** 46 18,4 ***

* % Wskazanego Dziennego Spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne wskaźniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.

** Obecność witamin i składników mineralnych wynika z ich naturalnej zawartości w surowcach.

*** Dzienne zapotrzebowanie nie ustalone.